EDucation & GEnder

Oliver HolzBart Hempen (Editor)

EDucation & GEnder

Genderrechtvaardige vorming en opvoeding in diverse landen

Historische aspecten - actuele trends

2013,  190  pages,  E-Book (PDF),  26,99 €,  ISBN 978-3-8309-7869-5

With contributions by
Luk BosmanKristof De WitteBernd DrägesteinOtakar FleischmannJohann GöttelErika GrossmannFerry HaanOliver HolzMalgorzata Jarecka-ZylukNesrin Oruç ErtürkVíctor Pérez-SamaniegoJustyna Ratkowska-PasikowskaCarmen Santamaría GarcíaOlaf SchwarzeRenate SeebauerFiona SheltonMeeli VäljaotsHerbert Zoglowek

back to overview

Uit de door de Europese Commissie gefinancierde studie over "gender-specifieke verschillen in studieresultaten" blijkt dat gendergelijkheid een actueel onderwerp in vele landen is. Een beleid rond gelijke kansen wordt vaak niet algemeen doorgevoerd. Maatregelen om genderongelijkheid op vlak van geleverde studieresultaten weg te werken, richten zich vooral op het onderpresteren van jongens.
In deze publicatie worden historische aspecten en actuele trends inzake gender gerechtvaardigd onderwijs in 12 Europese landen beschreven. Een vergelijking tussen deze landen komt ook aan bod. De auteurs leveren met deze landen analyse en de vergelijkende studie tussen de landen, informatie en inspiratie aan allen die geïnteresseerd zijn in de gender problematiek in het onderwijs.